"Na šumskom proplanku, nas trojica smo sedeli na šatorskom krilu, svetlost iznad nas se stvorila ni od kuda, bez ikakvog zvuka, ličilo je kao da se mesec spustio na oko 50m iznad nas. Stajalo je neobicno mirno, i odjednom počelo da se kreće, prateći konfiguraciju terena...

 
 
 
 
Јесења сезона трибинског програма Центра за промоцију науке отвара се трибином на тему ”Где су ванземаљци?”. Циклус трибина средом почиње 11. септембра у великој сали Студентског културног центра, са почетком у 19 часова. Улаз је слободан

Пре више од пола века, славни амерички научник Енрико Ферми jе током jедног ручка изненада запитао своjе колеге „Па, где су сви?“, питаjући се зашто до сада  нисмо срели или уочили бар jедну од ванземаљских цивилизациjа. Наиме, у нашоj галаксиjи има 400 милиjарди звезда, а у свемиру има исто толико галаксиjа, 
што значи да мора бити и огроман броj планета на коjим би се могао наћи интелигентни живот. Но, ниjедан од њих до сада нисмо видели. Ово питање jе у науци познато као Фермиjев парадокс, а астрономи су понудили на десетине различитих одговора.  
 

Transkript intervjua sa Miroslavom Kostićem za Alo! novine

Da li ste ikad razmišljli šta biste radili kada bi se vanzemaljci pojavili na vašem kućnom pragu i zamolili vas da pođete sa njima? Ili u goroj varijanti i pore d vašeg „ne, hvala“ oni vas odvedu ko zna gde!
Mnogi ljudi širom sveta imali su takva iskustva, pa smo o fenomenu vanzemaljskih otmica razgovarali
sa jednim od vodećih poznavalaca ove oblasti Miroslavom Kostićem, autorom sajta „NLO Srbija“. Miroslav, kako sam kaže, uvek pokušava da ostane negde između skeptika i NLO fanatika…

 
 
Picture
15. Oktobra 2011 u 18:00h u okviru Festivala Srpskog Filma Fantastike, održaće se tribina na temu:Vanzemaljska inteligencija.
Predavač je Miroslav Kostić, osnivač prve srpske ufološke organizacije, NLOSrbija.
Tokom tribine biće prikazani najzanimljiviji snimci NLOa i vanzemaljskih entiteta iz celog sveta, kao i snimci poslati festivalu.
Vidimo se u Domu omladine!

 
 
U novom filmu režisera Scotta Derricksona, "The Day The Earth Stood Still", neka vanzemaljska civilizacija dolazi na Zemlju. Na zemlji nastaje totalan haos. U jednoj sceni spikerka govori o totalnom raspadanju društva i prikazuju se pobune sa svih krajeva sveta. Zanimljivo je da je jedan od snimaka u stvari snimak skupštine u Beogradu koja gori
 
 
Picture
Opština Despotovac izdala je flajer od nekoliko stranica, sa svojom turističkom ponudom. Tu možete videti sve znamenitosti koje treba obići kada se odlučite da provedete dan ili dva u ovoj zanimljivoj oblasti Srbije.
Dizajneri ovog pamfleta koji su se predstavili kao Lj. Kamenčić i M. Jablanović dodali su neke zanimljive detalje ovoj ponudi. Kao što možete da vidite, već i sama naslovna strana govori o mestu od posebnog značaja za planetu zemlju: plava planeta, viđena iz svemira i svemirska stanica MIR.

 
 
Ako su vanzemaljci tako inteligentni zašto se onda ne spuste na neki trg u centru New Yorka? Ovo je najčesce postavljano pitanje. Odgovor je hipotetičan, ali verovatno najtačniji: Pa zato što vanzemaljci koji su ovladali tehnologijom koja im omogućava put kroz prostor koji mi nemožemo ni da zamislimo, nemaju nikakve potrebe da se predstavljaju potomcima majmuna koji se jos uvek bave plemenskim ratovanjem. Potpuno bi isto bilo kada bi mi helihopterom sleteli u neku zabit u prašumi, prišli majmunima koji jedni drugima trebe vaške i rekli im: “Dolazimo u miru!”.
 
 
10. Septembra 2011 Radio televizija Vojvodine je u svom Dnevniku, objavila viđenje novosađanina Vladimira Šeguljeva, koji je svojim digitalnim fotoaparatom zabeležio tamnu fleku, na nebu iznad Bukovca kod Novog Sada.
Šeguljev je kontaktirao televiziju Vojvodine objasnivši da se radi o snimku NLOa, nakon čega je uredništvo televizije Vojvodina odlučilo da slučaj objavi.
Kao ekspert, konsultovan je Dušan Mrđa sa odeljenja za fiziku prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu, koji je prokomentarisao fotografiju.
Takodje, u program RTV tim povodom, direktno je uključen Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, koji je potvrdio da u datom trenutku nije bilo komercijalnih letova u navedenom vazdušnom prostoru.

Zvanično mišljenje NLOSrbija povodom ovog događaja je sledeće:
Budući da se radi o slučaju koji je prijavio pojedinac, civil a koji nije bio svestan događaja dok se on odvijao, kao i da su eliminisani samo komercijalni letovi nad datom oblasti a zanemareni svi ostali faktori, ovaj slučaj je ocenjen kao: slučaj niskog indeksa sigurnosti po Ballester Guasp sistemu evaluacije.
Drugim rečima, sam slučaj je nedovoljno istražen, očevidac ga nije bio svestan i jedini razlog za njegovu popularnost je pojavljivanje u medijima. Fotografija kao dokaz, u ovom kontekstu može u potpunosti da se zanemari. Potpuno isto bi bilo naći 3 rupe u zemlji, i reći da je to mesto sletanja NLOa koji ima tronožac za sletanje.